Deriva.no ble først lansert i 2005, og var prototypen av vår nye platform. Denne platformen har senere blitt brukt av nettsider som The Independent, Zoomero.no og Search Engine Watch.


Deriva.no anno 2005

 
I dag lanserer vi en oppdatert versjon, der vi bruker data fra sosiale medier til å rangere norske nyheter etter hvor mye aktivitet de har generert i sosiale nettverk. Hver dag henter vi inn rundt 1200 artikler fra de største norske nettavisene, deretter sjekker vi artiklene opp mot Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+ for å se hvor mye sosial aktivitet de har generert. Med Deriva.no får man raskt en oversikt over dagens viktigste nyheter innen de ulike områdene. Etter hvert vil vi utvide Deriva.no til å dekke flere innholdstypes som norske blogger og lokalaviser.

 

Topplister
Hver mandag publiserer vi en liste med de mest populære artiklene fra uken som gikk og en liste med nettaviser rangert etter hvor mange ‘liker’ og ‘tweets’ de fikk totalt sett for artiklene de publiserte den uka.


 

Automatisk oppdateringer til Facebook og Twitter
Vi har satt opp twitterkontoer og facebooksider for hver kategori på deriva.no. ‘Følg’ eller ‘lik’ de kategoriene som interesserer deg, og vi vil sende de mest populære nyhetene rett til Facebook-veggen eller Twitter-strømmen din.

Toppsaker Follow @DerivaNyheter
Nyheter Follow @DerivaNyheter
Sport Follow @DerivaSport
Økonomi Follow @DerivaOkonomi
Kultur Follow @DerivaKultur
Teknologi Follow @DerivaTeknologi
Reise Follow @DerivaReise
Bil og Motor Follow @DerivaBil
Mat og Drikke Follow @DerivaMat
Vitenskap Follow @DerivaVitenskap
Helse Follow @DerivaHelse
Forbruker Follow @DerivaForbruker

 

AllPopNews.com
Vi har også en engelsk versjon av Deriva. Gå til AllPopNews.com og se de mest populære nyhetene fra kilder som BBC, The Independent og The Guardian.

 

Tilbakemeldinger
Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger! Om du har forslag på hvordan vi kan gjøre tjenesten bedre, eller om du vil anbefale kilder vi bør legge til, kan du ta kontakt med oss her:

 

Gå til http://deriva.no for dagens populære nyheter i sosiale medier!