Vi beklager clickbait-tittelen 😉

Det viser seg, kanskje ikke overraskende, at nordmenn ikke er like sinte i helgene som de er i løpet av uken.

Vi har analysert “Facebook reactions” (Love/WOW/Haha/Sad/Angry) fra 150,000 innlegg fra norske facebooksider. Vi har kun sett på innlegg med lenker, altså delinger av nyheter, blogginnlegg og lignende, og ikke delinger av bilder eller videoer.

Man kan tydelig se at klikkprosenten for ‘LOVE’ går opp og ‘ANGRY’ går ned rundt helgen.

I grafen nedenfor vises også WOW/Haha/Sad, men de raksjonene har ikke like store svingninger i løpet av uken. Vi har ikke tatt med vanlige ‘Likes’ eller likerklikk siden alle typer saker får likerklikk og det gjenspeiler ikke nødvendigvis hvordan folk reagerer til en sak.
Av de ulike typer ‘reactions’ er det likerklikk som er mest vanlig og står for 87%.
Dataene er basert på når et Facebook-innlegg ble lagt ut. Vi vet ikke nøyaktig når folk klikker ‘reactions’ for et innlegg, det vil jo komme inn i tiden etter at innlegget er lagt ut. Så om en lenke blir delt på Søndag kveld, vil de fleste ‘reactions’ komme inn dagen etterpå. Så det kan være noe etterslep på dataene.

Si ifra om dette var interessant så skal vi i neste omgang sammenligne disse tallene med facebook-reaksjoner fra Sverige, Danmark og Portugal for å se om det er noen regionale eller kulturelle forskjeller med hvordan vi bruker facebook-reaksjoner.