Her på tvitre.no prøver vi hele tiden å holde oss oppdatert på hva som skjer i det norske digitale kongeriket.  For ikke lenge siden la vi ut en liste over norske facebooksider, og i dag lansere vi en liste der vi viser facbooksidene med størst økning i “likes” siden forrige uke. Du kan se ukens “trending” facebooksider her: http://tvitre.no/facebook/trending

Lokasjonsbaserte applikasjoner og netttjenester har eksistert en god stund, men med nyere og mer avanserte mobiltelefoner har utbredelsen økt. De som var først ute var Foursquare og Gowalla, men Google (med Google Latitude) og Facebook (med Facebook Places) har også hevet seg på bølgen. Som et første steg lanserer vi nå en oversikt over norske steder (venues/spots) på Foursquare og Gowalla der vi rangerer stedene etter hvor mange unike brukere som har “sjekket inn” der. Hver uke vil vi publisere en liste av de mest populære stedene den uken.
Se vår oversikt over Foursqare og Gowalla her:

Vi har gjort en undersøkelse der vi har sammenlignet checkins og unike brukere på over 2000 steder i Norge, som er registrert på både Foursquare og Gowalla. Gowalla er størst både når det gjelder checkins og unike brukere per sted, men Foursquare har flere checkins per bruker (Foursquare har 2.5 checkins per bruker per sted, mot 2.0 hos Gowalla). Det kan bety at Foursquare-brukere er mer aktiv, eller at Gowalla er på vei opp og folk har flyttet over fra Foursquare til Gowalla. Tiden vil vise hvem som vinner geo-krigen…
Mer statistikk om Foursware og Gowalla her: http://tvitre.no/geo_wars


Checkins: Foursquare vs. Gowalla