Tidligere i uken relanserte vi Deriva.no, en nettside der vi rangerer nyheter etter aktivitet i sosiale medier.
I dag utvider vi tjenesten ved å inkludere lokale nyheter: http://lokalt.deriva.no.
Vi har lagt til 125 norske lokalaviser, kategorisert under landsdeler og fylker. Akkurat som med resten av Deriva.no er også lokalnyhetene rangert etter deres aktivitet i sosiale medier.

Se dagens toppsaker i lokale nyheterher her: http://lokalt.deriva.no, og her kan du se hva som skjer i de ulike landsdelene:

Lokalaviser ligger ofte litt etter når det gjelder integrering med sosiale nettverk. Firda.no derimot fikk erfare hva som kan skje når sosiale medier slår til for fullt. En sak om en brann fikk plutselig en enorm oppmerksomhet på grunn av et bilde i artikkelen. Artikkelen fikk over 3000 ‘liker’ på Facebook og over 300 tweets med 3000 klikk på bit.ly. Dette er tall som aviser som VG og Dagbladet kanskje får til et par ganger i løpet av en måned.
Med lokale nyheter i Deriva.no håper vi å kunne identifisere nyheter fra lokalaviser, på et tidlig stadie, som kan ha en interesse på et nasjonalt nivå.

 
Over de neste ukene vil vi legge til flere lokalaviser, og sette opp facebooksider slik at du kan få lokalnyheter fra din region rett til facebookveggen din.
Om du har forslag på hvordan vi kan gjøre tjenesten bedre, eller om vi mangler din lokalavis, kan du ta kontakt med oss her: