I skrivende stund har 10,671 av de 233,505 twitterkontoene som vi har identifisert som norske kontoer, blitt slettet fra Twitter. Det vil si at 4.6% av norske twitterbrukere har slettet sin profil på twitter.com, og dette inkludere ikke kontoer som har blitt suspandert av Twitter på grunn av spam eller lignende.

I grafen under, der vi sammenligner andelen nye kontoer mot slettede kontoer, kan vi se at 62% av alle slettede konter, var kontoer som var registrert i 2009, mot 49% av alle aktive kontoer var registrert i det sammer året.

De var mye medieoppmerksomhet rundt Twitter i 2009. De to største sakene var da Oprah Winfrey sendte sin første twittermelding, og da Ashton Kutcher hadde sin twitterduell med CNN. En tredjedel av dagens norske twitterbrukere registrerte sin konto i tidsrommet fra Februar til Juli 2009.

Grunnen til at så mange av de som registrerte twitterkontoer i 2009, og har siden slettet sin konto kan ha mange årsaker. Vi antar at hovedgrunnene er at mange ikke viste hva twitter var (og mange lurer fortsatt på det…), og etter hvert fant ut at det ikke var noe for dem, og slettet sin konto. Andre ble overrasket og skremt over hvor åpent Twitter var, og at deres tweets ble sett av alle, og stengte sin konto i panikk. Mange unge brukere oprettet kontoer med dumme brukernavn, og tvitret ting som de senere angret på. Når de skulle ut i jobbmarkedet, ønsket de en ny start, og slettet sin konto for å start opp en ny og mer seriøs profil.

På grunn av av at noen har slettet sin twitterkonto betyr det på ingen måte at Twitter er på vei ned. I perioden Juli til September 2010 mot samme perioden i 2011 har vi sett en økning på 30% i registreringer av nye norske twitterprofiler. Nå registreres det rund 6000 nye twitterkontoer blant norske brukere per måned.

For mer statistikk om sosiale medier følg oss på Facebook og Twitter: